Alle, Terapi

Discount psykolog??!!??

Da jeg i sin tid blev færdig uddannet som psykolog arbejdede jeg i en periode som ’føl’ i en privatpraksis, hos en fantastisk psykolog.

Jeg lærte en masse, og udviklede mig rigtigt meget, mens jeg var under hendes vinger, og nød stort set hvert eneste sekund af det.

Der var dog en ting jeg havde det rigtigt skidt med: Når klienterne skulle betale. Min socialistiske sjæl krympede sig, når jeg skulle afkræve folk omkring 1000 kr for en samtale.

Jeg kunne – og kan – ganske enkelt ikke få det til at hænge sammen i mit hoved, at man skal være velhavende for at kunne få råd til hjælp. Det strider imod alt i mig, og med baggrunden for at jeg i sin tid blev psykolog.

Så jeg besluttede at når jeg engang åbnede mit eget så ville jeg tage en lavere pris.

Naturligvis er der udgifter forbundet med at være selvsændig: lokaler, revisor, supervision, kurser, ferie, sygdom, forsikring m.m. Og de udgifter skal naturligvis dækkes ind.

Men, jeg behøver ikke en kæmpe stor luksus lejlighed i et fashionabelt kvarter, mærketøj, designmøbler eller eksklusive ferier. Og mine lokaler behøver ikke være store, lyse og fyldt med dyr kunst.

Den slags kunne da være rart at have, men det er altså meget vigtigere for mig at jeg kan kigge mig selv og mine klienter i øjnene. At mine handlinger (og priser) afspejler mine værdier.

For ja, jeg synes at alle skal have råd til hjælp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s