Alle, personlig udvikling, stress, Terapi

Sandheden om Trolde

Min hjerne er fyldt med trolde. Små tanketrolde der fortæller mig mange ting i løbet af en dag. Mange, mange ting. Og hver gang de gør det, får de det til at lyde som en sandhed, noget indiskutabelt.

De kan fortælle mig at jeg sagtens kan klare det, eller at jeg aldrig klarer det. At jeg er lidt af en lækkermås, eller at min røv er for stor. At ’han’ er vild med mig, eller jeg er en uopmærksom mor, eller at det er lige meget om jeg støvsuger, eller alt muligt andet.

Og alt sammen lyder som sandheder, og de ’sandheder’ påvirker mit humør, min indsats, min udstråling og alt muligt andet.

Eller dvs. de kunne påvirke mit humør og alt andet, hvis jeg tog dem som mine sandheder. Men det er jo ikke mine sandheder, det er tanketroldenes sandheder. Og jeg har muligheden for at vælge hvilke af dem jeg vil lytte til.

Husk, at ’sandheden’ om en elefants udseende, handler om hvor beskriveren står.

Så, når mine tanketrolde fortæller mig deres ’sandheder’ så vurderer jeg om de er hensigtsmæssige for mig, og for mine mål. Det kan da godt være at tanketrolden har ret i at min røv er for stor – men kan jeg bruge det til noget? Er det en hensigtsmæssig tanke at tage med mig ud i verden? Gør den noget godt for mig, hjælper den mig i retning mod mit mål? Hvis ja, så tager jeg den med. Men hvis den ikke gør, så sender jeg den videre ud i atmosfæren. Jeg siger til min trold ’tak for tanken, men jeg kan altså ikke lige bruge den til noget’ og så skubber jeg den fra mig.

Nogen trolde er meget stædige, og bliver ved med at sende deres tanker, selvom man har afvist dem. Men bliv ved med at sig fra (afled evt. dig selv, eller find alternativer til troldens påstand) så vil trolden med tiden miste sin magt.

Du kan altid kontakte mig, hvis du gerne vil i gang med et forløb 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s