Alle, personlig udvikling, stress

Stresskop

Stress kan betragtes som dråber der rammer ned i en kop. Der ryger mange dråber ned i løbet af en dag, hvilket er naturligt, og på ingen måde skadeligt. Vi tømmer koppen løbende igennem dagen og natten, og ideelt set vågner vi hver dag med en helt tom kop. Det er først hvis koppen ikke tømmes i samme tempo som den fyldes og der derfor begynder at være mere og mere i, at det bliver problematisk.

Koppen kan fyldes over længere tid, ved at der dagligt drypper en eller to dråber mere i, end vi får tømt ud, eller over kortere tid, ved at der pludseligt kommer rigtigt mange ekstra dråber.

Den stress der kommer over kort tid, får vi oftest hurtigt stoppet, fordi vi virkeligt mærker forskellen. Men der hvor det bare er en dråbe eller to for meget hver dag, vænner vi os ofte til fornemmelsen af en fyldt kop (symptomerne) og opdager derfor sjældent hvad der er i gang, før det er for sent.

Når man opdager at man er stresset bør man gøre følgende tre ting:

Reducer mængden af dråber der kommer ned i koppen, ved at sige nej til/udskyde ting.

Tømme koppen, dvs at afstresse, gennem søvn, afspændingsøvelser, fysisk aktivitet, hvile, naturoplevelser og egen-omsorg- herunder prioritering af oplevelser der gøre os glade.

Eller vi kan sætte en lille drink-paraply i koppen så nogle af dråberne ryger ved siden af – dvs at vi lader os påvirke mindre af dråberne ved at lære at acceptere og sige pyt, slå os selv mindre i hovedet, give slip osv.

Har du brug for hjælp til at håndtere din stress og få det bedre, så kontakt mig for en samtale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.