At tro på sig selv

For nogle år siden passede min søn og jeg, min nevø på tre år.

Han havde stadig barnets enorme tro på egen berettigelse og kompetencer, og det ukuelige gåpåmod, der gør at børn bare bliver ved og ved.

Min 10 årige skulle på WC, og den lille var, som altid, lige i hælene på ham, og da min søn var færdig med at tisse vil den treårige naturligvis også stå op og tisse.

Nu skal det siges at han ikke var den højeste tre-årige i byen, og at toilettet var stort, så jeg begyndte straks at tvivle på projektet, og foreslog ham at jeg istedet løftede ham op så han kunne sidde ned og tisse.

(naivt, i know)

Han kiggede belærende på mig og sagde ’bare rolig moster Sara, jeg kan altså sagtens’ hvorefter han tog fat i brættet med den ene hånd, lænede sig frem, stillede sig helt op på ballet-tåspidserne og praktisk taget lagde sin tissemand på brættet, og tissede.

Og ved du hvad? Han havde jo helt ret, han kunne jo sagtens.

Og der stod jeg så med alt min skepsis og tvivl (og et tilbageholdt latteranfald – for det så vanvittigt morsomt ud) og måtte erkende at hvis bare jeg havde samme tiltro til mig selv, og til at tingene nok skal lykkes, som ham den 3-årige, så ville jeg komme rigtigt, rigtigt langt i mit liv.

Så mit nye mål er, hver gang jeg tvivler på mig selv eller et projekt, at minde mig selv om hvordan en 3-årig tisser 😉

Er du med?


Husk, hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev for du mine indlæg direkte i din mail indboks 🙂

Tilmelding nyhedsbrev

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close