Kaptajn og besætning

Føler du nogen gange at du ikke er kaptajn på eget skib?

At der er nogen andre der har taget styringen, eller at du bare sejler rundt på må og få, uden retning?

Eller at du træffer en beslutning om at sejle i én retning, men så snart du er uopmærksom i et øjeblik, så er båden på vej i en anden retning?

Det er din besætning der fucker med dig, og tager magten fra dig, fordi de ikke er enige med dig om retningen. De vil nemlig helst sejle som de altid har gjort – det er meget nemmere, og tryggere end at give sig i kast med de ukendte have du forsøger at få dem ud på.

Og forestil dig så det arbejde der ligger i, som kaptajn, at få en modvillig besætning til at gøre som du ønsker. Hvordan alle dine ressourcer går på det, så du har svært ved at finde kræfter til andet.

Og forestil dig den slingrekurs dit skib tager i starten, for du kan jo ikke holde øje med alle besætningsmedlemmerne på en gang, og så snart du vender ryggen til nogen vil de gøre som de plejer, og navigere efter den gamle kurs.

Sådan føles personlig udvikling.

Kaptajnen er din bevidsthed der har besluttet sig for at gøre noget nyt, og besætningen er alle dine gamle vaner, automat tanker og responser, tolkningsmønstre osv.

Du kan f.eks. have besluttet dig for ikke at tage ting så personligt mere, men i samme øjeblik du slapper lidt af og ikke er fuldt fokuseret på dine reaktioner, så vil du reagere præcis som du plejer.

Men, heldigvis så kan en besætning overbevises til at arbejde med dig, i stedet for imod dig. I takt med at de begynder at se at den nye kurs har fordele, og de begynder at få nogle rutiner på hvordan de skal arbejde og sejle nu, så det ikke er så besværligt, så kan du som kaptajn begynde at slappe af igen.

Og du ender med en besætning der helt automatisk, og uden du skal være opmærksom på dem (eller måske kun være opmærksom på en enkelt eller to ballademagere), faktisk sejler i den retning du som kaptajn har besluttet er den rigtige. Skønt, ik’?

Vil du gerne have hjælp til at få styr på din besætning, så kontakt mig for et forløb.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close