Jeg vælger

Ord er nogen gange frygteligt stærke. Og de ord vi bruger når vi taler og tænker påvirker hvordan vi oplever en situation.

Sætninger som: jeg bør, jeg skal, jeg har ikke noget valg, jeg er nød til, jeg kan ikke være andet bekendt osv lukker din hjerne for at se andre muligheder, og gør dig til et offer for omstændighederne.

Hvis du i stedet bruger sætningen ’jeg vælger’ i hver af disse situationer, vil du opleve at din hjerne helt automatisk åbner op for at der findes andre muligheder, og at du nu, i stedet for at være et offer, er den der har styringen og magten.

Og faktum er at du altid har et valg.

Det kan godt være at konsekvens-analysen gør at der kun er et valg du har lyst til at træffe, men, det er stadig et valg.

Lad mig sætte det på spidsen: Da jeg lige havde fået min søn, og døgn efter døgn ikke fik min søvn fordi hans behov hele tiden kom i vejen, havde jeg et valg. Det føltes ikke sådan, for jeg syntes ikke jeg kunne være andet bekendt, nu havde jeg jo ligesom bestemt at han skulle sættes i verden, og han var helt hjælpeløs.

Men, jeg havde et valg. Jeg kunne have valgt at gå ind i et andet rum, taget ørepropper i og bare lade ham ligge med sin beskidte ble og sin sult.

Jeg valgte bare noget andet.

Erkendelsen af at jeg havde valgt at gøre som jeg gjorde, fremfor bare at være et offer for omstændighederne, betød at det pludseligt var meget mere overkommeligt at være i situationen.

Intet havde ændret sig udadtil, jeg var stadig træt, og han var stadig krævende – men mine tanker var nogle andre.

Prøv det. Skift alle ’offer’sætningerne ud med ’vælger’ og mærk forskellen.

Er det svært på egen hånd, så kontakt mig for et forløb.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close