Fake it till you make it

Denne sætning er så vigtig for mig, og for min terapeutiske retning, at jeg har valgt at få den tatoveret med store bogstaver…..bare sådan for at jeg lige husker den 😉

Ideen bag sætningen, og den øvelse den lægger op til, er at vi ved at lade som om vi allerede mestrer en ønsket adfærd, faktisk ender med at kunne mestre den.

Hvis nu f.eks. en person er bange for hunde, men gerne vil være tryg ved dem, kunne vedkommende lade som om han/hun allerede var tryg.

Hvis man er bange for hunde vil man, når man ser en stor hund på gaden, gøre alt for at undgå den: krydse over gaden, gemme sig i en butik, løbe den anden vej eller andet.

Er man derimod tryg ved hunde, vil man enten fortsætte som normalt, eller måske endda klappe hunden.

Ved at lade som om man ikke er bange (selvom man skriger af angst indeni) og blive på samme fortov som hunden, vil man langsomt gøre sig nye erfaringer: ’jeg kan gå forbi dem uden at blive bidt’ og man vil opleve at man kan mestre sine følelser ’jeg var bange, men lod mig ikke kontrollere af det’, og ligeså langsomt vil man begynde at blive roligere og roligere når man møder en hund på gaden, indtil man til sidst en dag ikke længere behøver at fake.

Og det er ikke kun i forhold til angst for hunde teknikken kan bruges. Den kan overføres til de fleste ting i dit liv: At holde taler, at kunne lide at gøre rent, at turde kærligheden, hilse på fremmede osv.

Eksemplet med hunde er naturligvis meget simpelt, og tingene går ikke helt så let i virkeligheden. Tingene skal tages i små skridt på rette tidspunkt. Men metoden virker, og kan du ikke få den til at virke på egen hånd, så er du velkommen til at kontakte mig 😊

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyhedsmail

Tilmeld dig her og få “Mine fem redskaber til en bedre hverdag” tilsendt med det samme.
Du vil efterfølgene få mit nyhedsbrev ca hver 4 uge, hvor du vil få gode råd, redskaber, rabatkoder og information om mine gode tilbud.


Tjek venligst af i boksen at du gerne vil modtage emails fra Kost, Krop & Psyke

Du kan altid afmelde dig i bunden af alle emails fra mig, ved at trykke på “unsubscribe”.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close