Spis fisk

Spis fisk – hver uge

Fisk og især fed fisk indeholder blandt andet fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af fra andre fødevarer. Derfor er det en god ide at spise fisk ugentligt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man spiser fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg.

I alt skal man helst have 350 gram fisk om ugen. Heraf ca. 200 gram fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild.

Alle former for fisk tæller med, også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger.

Når du spiser fisk flere gange om ugen, så har du mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med personer, der sjældent spiser fisk.

Jeg støder ofte på folk der siger de ikke kan lide fisk, hvilket altid undrer mig, da fisk smager meget forskelligt og kan tilberedes på mange forskellige måder. Det svarer lidt for mig til at sige at man ikke kan lide musik – undersøger man hvad der findes af muligheder kan man næsten altid finde et eller andet man kan lide.

Så jeg anbefaler altid folk at prøve sig frem, selvom man måske ikke kan lide kogt torsk, kan det jo godt være at man synes en rejesalat er lækker.

Og husk: dine smagsløg kan trænes og udvikles. Du kan lære at kunne lide hvad som helst 😉

Hjemmesiden 2gangeomugen.dk er fyldt med lækre opskrifter til alle budgetter og information om hvorfor vi skal spise fisk (vidste du feks at rødspætter er gode for sædproduktionen og dermed orgasmen?)

OBS

Gravide og børn mellem 3-14 år bør ikke spise store rovfisk (f.eks. rokke, helleflynder, oliefisk (escolar), sværdfisk, sildehaj, gedde, aborre, sandart og tun som fx tunbøffer) da de indeholder kviksølv, der kan være skadeligt for små hjerner.

Dåsetun har typisk et lavt indhold af kviksølv, da de som regel er fremstillet af små tunfisk. Gravide, ammende og børn mellem 3-14 år anbefales derfor højest at spise 1 almindelig dåsetun om ugen og ikke spise dåser med hvid tun eller albacoretun.

Børn under 3 år bør ikke spise rovfisk og tun på dåse

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyhedsmail

Tilmeld dig her og få “Mine fem redskaber til en bedre hverdag” tilsendt med det samme.
Du vil efterfølgene få mit nyhedsbrev ca hver 4 uge, hvor du vil få gode råd, redskaber, rabatkoder og information om mine gode tilbud.


Tjek venligst af i boksen at du gerne vil modtage emails fra Kost, Krop & Psyke

Du kan altid afmelde dig i bunden af alle emails fra mig, ved at trykke på “unsubscribe”.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close