Skær ned på sukkeret

Skær ned på sukkeret

Nej, jeg er ikke blevet en af dem der synes at sukker er værre end heroin, og som kæmper for at forbyde slikposer og lagkage til børnefødselsdagen.

Tværtimod.

Men, som med alt andet, afhænger det af mængden. Og lad os se det i øjnene, vi indtager alt for meget sukker.

Sukker findes naturligt i en del af vores mad, f.eks. i frugt. Denne type sukker er ikke et problem for normale raske mennesker.

Men, sukker findes også unaturligt (og skjult) i en masse mad. I de fleste forarbejdede fødevarer vi køber er der tilsat sukker i overraskende mængder. Tænk f.eks på sød chilisauce, pastasauce, brød, sodavand og meget andet.

Og som om det ikke er nok, så hælder vi også sukker i vores kaffe og på vores havregryn, og spiser masser af slik og kage.

Det betyder faktisk at vores årlige indtag af sukker er ca 25 kg pr person i gennemsnit – mere end det dobbelte af WHO’s anbefaling på max 30 gr dagligt (ca 11 kg år)

De store udsving i blodsukkeret, der følger af dette indtag, betyder at man kan blive træt, ukoncentreret og i dårligt humør.

Og sukker ødelægger vores tænder, og det øger vores kalorie indtag uden at mætte (=risiko for for højt kalorieindtag = overvægt)

Så, prøv at skær ned på dit indtag af sukker.

Start med at begræns dit indtag af slik og kage, og skær ned på sukkerdryssene i kaffen/på morgenmaden osv.

Dernæst kan du begynde at kigge på næringsdeklarationerne når du handler, for at se hvor meget tilsat sukker der er – og vælg så de meget sukkerholdige variationer fra.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyhedsmail

Tilmeld dig her og få “Mine fem redskaber til en bedre hverdag” tilsendt med det samme.
Du vil efterfølgene få mit nyhedsbrev ca hver 4 uge, hvor du vil få gode råd, redskaber, rabatkoder og information om mine gode tilbud.


Tjek venligst af i boksen at du gerne vil modtage emails fra Kost, Krop & Psyke

Du kan altid afmelde dig i bunden af alle emails fra mig, ved at trykke på “unsubscribe”.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close