Er du en følelsesdiktator?

’Jeg har det bedst når folk omkring mig har det skidt, og jeg gør alt hvad der står i min magt for at sikre mig at de er kede af det. Ganske ofte tilsidesætter jeg mine egne behov for det, lyver (eller undlader at sige sandheden), manipulerer og gør alverdens krumspring.’

Jeg håber du lige nu er lidt forarget, for at gøre sådan som ovenstående udtalelse indikerer er jo ikke ok.

Det er ikke ok at manipulere med andre menneskers følelser, for at vi selv kan have det godt. Det kan vi sikkert hurtigt blive enige om, når vi taler om at gøre folk kede af det.

Men hvad nu hvis jeg lavede en lille bitte ændring i udtalelsen:

’jeg har det bedst når folk omkring mig har det godt, og jeg gør alt hvad der står i min magt for at sikre mig at de er glade. Ganske ofte tilsidesætter jeg mine egne behov for det, lyver (eller undlader at sige sandheden), manipulerer og gør alverdens krumspring.’

Er vi så stadigt enige om at det ikke er ok?

Det håber jeg. For folk har lov til at have deres følelser i fred, og de har ret til at kende dig, og sandheden, og til at have lige præcis den følelses reaktion de ønsker.

Også selvom du ikke har det helt ok med det.

Folk kan godt holde til at have ubehagelige følelser – og det kan du også.

Så drop følelsesdiktatoren, lad vær med at tro at du skal bestemme hvad andre skal føle.

I stedet kan du så nyde den frihed det giver at kunne stå ved egne lyster og være ærlig, at kunne være i sig selv, i stedet for ovre i alle andre.

Har du svært ved at slippe diktator-adfærden dette på egen hånd, så kan du bestille et forløb hos mig og husk, jeg tilbyder altid en uforpligtigende snak først, så du kan se om vi matcher.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyhedsmail

Tilmeld dig her og få “Mine fem redskaber til en bedre hverdag” tilsendt med det samme.
Du vil efterfølgene få mit nyhedsbrev ca hver 4 uge, hvor du vil få gode råd, redskaber, rabatkoder og information om mine gode tilbud.


Tjek venligst af i boksen at du gerne vil modtage emails fra Kost, Krop & Psyke

Du kan altid afmelde dig i bunden af alle emails fra mig, ved at trykke på “unsubscribe”.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close