Accepter at gevinsten ikke kommer

Da jeg var yngre var jeg på et tidspunkt i et nedbrydende forhold. Ikke at min daværende kæreste var en dårlig mand, tværtimod, han var en skøn og vellidt mand og jeg er helt sikker på at han vil være en perfekt partner, bare ikke for mig.

Jeg kunne se alle hans kvaliteter og potentialer, jeg holdte af ham og hyggede mig i hans selskab, men han gav ikke det jeg har brug for i et fast parforhold (og jeg er ret sikker på at jeg heller ikke gav det han havde brug for) vi var ganske enkelt for forskellige i vores tilgang til hverdagen.

I starten holdte jeg fast fordi jeg var håbløst forelsket i ham og alle hans kvaliteter, og fordi jeg håbede at vi med tiden kunne få de ting jeg manglede inkorporeret i forholdet.

Men, som tiden gik og de ting ikke dukkede op, begyndte jeg at indse at det nok aldrig ville blive en del af vores forhold. Men, på det tidspunkt havde jeg allerede investeret så meget i det forhold, at det pludseligt var svært at slippe det. Som når man har puttet rigtigt mange penge i den enarmede tyveknægt og ikke tør gå fra den, fordi tanken om at den næste der putter en mønt i den vinder den store gevinst man har ret til, er for stærk. Frygten for at en anden skal høste frugten af ens investering. Og der var jo stadig alle de gode ting.

Så jeg gik på kompromis med mine egne behov, opgav dem, skubbede dem ned i kælderen og lukkede lemmen, grundigt.

Og langsomt blev jeg bitter. Jeg bebrejdede ham at han ikke havde ændret sig til at være en person der indfriede mine behov, og jeg var slet ikke særlig rar.

Og for hver dag jeg brugte kræfter på at holde mine behov nede i kælderen, blev min investering lidt større, og det blev lidt sværere at gå min vej.

Og på den måde gik der meget lang tid, vi røg i hver vores skyttegrav, og de ting vi i sin tid havde forelsket os i hos hinanden fik mindre og mindre betydning, vi glemte at holde fast i dem.

Og alligevel blev vi sammen.

Heldigvis fik jeg hjælp til at se at det var en umådelig nedbrydende relation vi var i, og jeg fik stoppet det.

Det tog noget tid, for os begge, at få fundet tilbage til hvem vi egentligt er. Men med gode venners hjælp lykkedes det, og i dag er vi gode venner der holder af hinanden og de kvaliteter vi hver især besidder – og vi er helt klar over at vi ikke er kompatible som kærester.

Og, det er ikke kun i parforhold at vi kan have denne tilbøjelighed til ikke at ville stoppe, når først vi har investeret en masse.

I alle typer af menneskelige relationer, og i forhold til arbejdsopgaver og projekter, kan vi opleve denne modvilje mod at slippe det, selvom vi inderst inde godt ved at det aldrig bliver til det vi ønsker.

Men, prisen for at blive ved med at slå hovedet ind i muren, i stedet for at opgive at komme igennem, er alt for stor. Så prøv at slippe det. Accepter at din investering ikke gir gevinst, og kom så videre.

Har du svært ved at klare dette på egen hånd, så kan du bestille et forløb hos mig.

Husk, jeg tilbyder altid en uforpligtigende snak først, så du kan se om vi matcher.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close