Så tal dog ordentligt

Jeg støder af og til på fagpersoner, der taler som en kompliceret akademisk lærebog.

Det er helt ok (men faktisk ofte ikke nødvendigt), hvis jeg taler med andre psykologer, og vi nørder vores fag. Men jeg oplever desværre ofte at fagpersoner fra andre faggrupper taler til mig som om jeg forstår deres sprog. Og det gør jeg ikke.

Og det der sker i de situationer er at jeg enten glider væk fra samtalen og bare lader som om jeg lytter og forstår, eller at jeg (på dage hvor jeg er stærk nok) stopper folk og gør dem opmærksom på at jeg ikke fatter en daddel af hvad de siger, og om de gider tale normalt dansk.

Det er det desværre ikke alle fagpersoner der kan.

Og, hvor ubehageligt det end er for mig, at være i disse situationer, så tror jeg at det er småting i forhold til hvis man går til en psykolog, der så taler som en fagbog. Og det er der desværre en del der gør.

Allerede på studiet, besluttede jeg at eftersom mit mål var at komme til at arbejde med mennesker, helt normale, ikke-psykolog uddannede, mennesker, så måtte jeg også lære at udtrykke mig på en måde som alle forstår. Jeg måtte tage fagudtrykkene og begreberne og omdanne dem til noget der giver mening, både for andre psykologer og for den u-faglærte.

Og det har jeg gjort (med stor succes, hvis du spørger mig) i en grad så jeg i dag skal koncentrere mig når jeg læser en tung fagbog, fordi jeg ikke længere er familiær med ordene.

Jeg ville ønske at flere fagpersoner ville gøre det samme, for det er gennem sproget at vi skal møde vores klienter.

Vil du gerne have en psykolog der bruger ord du forstår (😉), så kan du bestille et forløb hos mig på saraspangsberg@gmail.com

Husk, jeg tilbyder altid en uforpligtigende snak først, så du kan se om vi matcher.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close