Terapi er ikke altid første skridt.

Jeg er, både i mit arbejdsliv og privatliv, ofte stødt på folk der har haft længere forløb hos psykologer, uden at opleve at deres trivsel er blevet forbedret.

De har fået masser af terapi, og har fået rodet godt og grundigt op i deres liv, men de har ikke fået det bedre, nogen gange har de faktisk fået det værre.

Terapi kan nogengange gøre ondt og det kan koste en helvedes masse kræfter at rydde op i sit liv, og skabe nye måder at gribe livet på.

Netop derfor er det også så vigtigt at man først begynder på det, når folk har deres basics på plads.

Mange folk begynder først i terapi når tilværelsen er ved at knække.

Ofte sover de elendigt, deres egen-omsorg er ikke eksisterende, de oplever at deres ressourcer er drænet og de har slet intet overskud, hverdagen sejler under mangel på hensigtsmæssig struktur, kost og motions vaner nedbryder mere end de opbygger o.s.v.

Og disse ting skal på plads inden man kan begynde på en egentlig terapi.

Selv når man har masser af overskud kan terapi være hårdt, forestil dig så hvor fuldstændigt uoverskueligt det er når man intet overskud har og ens ressourcer er drænet.

Desværre er der mange terapeuter der overser denne helt fundamentale del af bedring, og bare starter direkte op med det (ellers ret gode) terapeutiske arbejde.

Alle mine klienter vil opleve at jeg ved første samtale spørger ind til hvordan deres basics er, for at få et indtryk af om de har ressourcerne til at begynde på det terapeutiske arbejde.

Har de ikke det, vil den første tid gå med at få styr på basics og genopbygge ressourcerne.

Og det fantastiske er at mange af mine klienter oplever at de problemer de oprindeligt henvendte sig med, bliver mindre i takt med at de får styr på basics og får overskud igen, hvilket gør det meget mere overkommeligt at arbejde med dem.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close