Indre roommate

Forestil dig at du har en roommate. Ikke sådan en hyggelig bedste-vens agtig type, men derimod en rigtig led, og ubehagelig type, der konstant nedgør og kritiserer dig.

Når du skal til fest og har taget dit fineste tøj på, rynker din roommate på næsen af dig og kommenterer din delle på maven, dit hår der trænger til at blive klippet, din grimme hage og billige sko – eller hvad vedkommende nu kan finde af kritikpunkter.

Når du har udført en opgave, vil din roommate, i stedet for at rose dig, gennemgå den i detaljer og finde alle fejl, eller områder hvor det kunne ha været gjort bedre.

Hvis du har lavet en fejl, vil din roommate tydeligt gøre dig opmærksom på at det jo var at forvente fra sådan en idiot som dig, og fortælle at det jo er derfor der ikke er nogen der rigtigt kan lide dig, og at du aldrig bliver bedre, men derimod vil fortsætte med at ødelægge alting resten af dit liv. Osv.

Så alt i alt en rimeligt ubehagelig type.

Var det en person du gad at blive boende sammen med? Nej vel!

Mange af os gør det bare alligevel. Vi har nemlig fået anskaffet os sådan en indre roommate, der konstant får lov til at slå os i hovedet og behandle os rigtigt, rigtigt dårligt, uden vi siger fra. Vi bukker bare hovedet, skammer os, og bilder os ind at vedkommende har ret.

Men, ved du hvad? Det har den skide roommate ikke. Så gør som du ville have gjort hvis det var en rigtig levende roommate: Sig fra, bed vedkommende om at holde mund. Stå op for dig selv. Og lad være med at tro på vedkommende.

Tag kontrollen, og få smidt den roommate på porten.

(Det kan hjælpe at give den et navn, og forestille sig hvordan den ser ud – feks Berta-brok, der er en lettere alkoholiseret og afdanket overklasse frue – det er meget nemmere at afvise kritikken når det kommer fra en type man kan gennemskue 😉 )

Er det mere end du selv kan klare, så kontakt mig, så hjælpes vi ad 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close