Tag små skridt: Indfør en sund dag af gangen.

Dette er mere et godt råd til din rejse mod et sundere liv, mere end det er en sund vane.

Og dog, det at gøre tingene i et overskueligt tempo er faktisk også en sund vane.

Det er ihvertfald noget jeg løbende må minde mig selv om, da jeg har en tendens til at gå all-in på projekter og give den 120% i starten – hvorefter jeg blir totalt udmattet og gir op efter nogle uger.

Kommer lige til at tænke på en periode hvor jeg ‘løbetrænede’ med min dengang 9 årige søn. Det foregik på den måde at han spurtede et par 100 meter, hvorefter han faldt halvdød om i græsset, og så op og spurte et par 100 meter igen. Det er lidt sådan jeg kan komme til at arbejde med nye vaner – hvis ikke jeg passer på, og minder mig selv om de små skridt 😉

Igennem dit liv har du helt sikkert løbende fået forslag til forskellige gode vaner, og følger du med her på min side, så vil du også få en masse forslag. Nogle af dem har du måske allerede tænkt kunne være gode for dig, og du har måske også prøvet at indføre dem.

Og jeg vil gætte på at du – ligesom alle andre – nu har erfaret at det der med at skabe nye vaner, ikke kommer af sig selv.

Der skal arbejdes for det.

Og kommer du også ofte til at starte med en ‘spurt’ for derefter at falde halvdød om, og derefter opgive vil jeg foreslå dig at prøve at starte med at indføre en sund dag af gangen.

Dvs: vælg den eller de vaner du godt kunne tænke dig at indføre, og beslut dig så for hvilken dag der skal være din sunde dag. Det kan feks være onsdag. Hver onsdag skal du så leve med de sunde vaner du valgte.

Når det går godt, så indfør en dag mere i ugen, og så en dag mere, indtil du er oppe på 6 sunde dage i ugen.

(sidste dag er den usunde dag).

Kom nu. En dag om ugen er da til at overskue?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyhedsmail

Tilmeld dig her og få “Mine fem redskaber til en bedre hverdag” tilsendt med det samme.
Du vil efterfølgene få mit nyhedsbrev ca hver 4 uge, hvor du vil få gode råd, redskaber, rabatkoder og information om mine gode tilbud.


Tjek venligst af i boksen at du gerne vil modtage emails fra Kost, Krop & Psyke

Du kan altid afmelde dig i bunden af alle emails fra mig, ved at trykke på “unsubscribe”.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close