Slib saven

En mand var en dag ude at gå en tur i skoven. Solen skinner og han nyder naturen, da han kommer til en plads hvor en skovarbejder er i gang med at fælde et træ, med en sav.

Skovarbejderen knokler som en sindssyg, sveden driver af ham og han puster og stønner, men, det går langsomt fremad.

Manden, der har stået og kigget på ham, går ned og spørger ham om han skal fælde flere træer, end det ene han er i gang med. Skovarbejderen svarer afvisende, at ja, han skal have fældet 20 træer, inden arbejdsdagen er omme, så han har virkeligt ikke tid til at hyggesnakke.

Manden står lidt og kigger, og siger så forsigtigt til skovarbejderen ’jeg kan se at din sav er helt utrolig sløv, hvis du nu stoppede op og sleb den, ville det gå meget nemmere at fælde de sidste træer’

Skovarbejderen retter sig hurtigt op, og råber vredt ’hvad er det du ikke fatter? Jeg har lige sagt at jeg skal nå at fælde 20 træer i dag, tror du virkeligt at jeg har tid til at holde pause for at slibe sav?’

Vi kan hurtigt blive enige om at skovarbejderen ikke er for spids, og at den tid han skulle investere i at slibe saven, ville være godt givet ud. Både i forhold til den samlede tid han skulle bruge på at fælde de 20 træer, samt på hvor hårdt det ville være.

Men, hvis nu vi bytter skovarbejderen ud med os selv, træfældning med vores pligter og det at slibe sav, med egen omsorg – kan vi så stadig blive enige om at det er dumt ikke at stoppe op for at slibe saven?

Det håber jeg. For det er ved at tage tid til at slibe saven, at du sikrer dig at du kan præstere optimalt.

Så stop op. Slib saven. Hver dag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close