Ager-accepter

Af og til i livet står vi overfor noget der ikke er fedt. Det kan være en irriterende chef, et byggeprojekt, en arbejdsopgave vi ikke bryder os om eller alt muligt andet.

Når vi er i de situationer har vi 3 valg.

Ager, accepter eller sid fast.

Lad mig starte med de to første:

Kan du agere, dvs. handle så du får ændret situationen (enten ved selv at ændre den eller få andre til at hjælpe dig med at ændre den) er det naturligvis det bedste – for så har du jo fjernet det der generede dig.

Hvis du ikke kan ændre på tingenes tilstand, så må du acceptere at det er sådan det er. Det betyder ikke at du skal synes det er fedt, eller at du blot skal resignere, det betyder bare at du siger ’ok det er så vilkårene lige nu’ og derefter spørger du naturligvis dig selv ’hvad gør jeg så nu’

Det tredje valg er ikke et smart valg.

Nogen gange befinder vi os i situationer hvor vi hverken kan ændre noget, eller vil acceptere hvordan tingene er. I de situationer hænger vi konstant fast i situationens urimelighed, og vi bruger enorme mængder af ressourcer på at tænke på det – og vi kommer ikke videre.

Problemet her er at alt vores hængen fast ikke forbedrer vores situation det mindste, tværtimod, så øger det faktisk vores stressniveau betragteligt og gør det dermed sværere at håndtere situationen hensigtsmæssigt.

Så i bund og grund har du kun to sunde valg: ager eller accepter.

Og finder du dig selv i en situation hvor du hænger fast, så prøv at sige pyt. Prøv med din bevidsthed at give slip – for din egen skyld

Kan du ikke give slip på egen hånd, så kontakt mig for et forløb.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyhedsmail

Tilmeld dig her og få “Mine fem redskaber til en bedre hverdag” tilsendt med det samme.
Du vil efterfølgene få mit nyhedsbrev ca hver 4 uge, hvor du vil få gode råd, redskaber, rabatkoder og information om mine gode tilbud.


Tjek venligst af i boksen at du gerne vil modtage emails fra Kost, Krop & Psyke

Du kan altid afmelde dig i bunden af alle emails fra mig, ved at trykke på “unsubscribe”.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close