Omskrivning

Jeg har igennem årene erfaret, at min evne til at ’omskrive’ og ændre mine tanker, er altafgørende for min trivsel, og for om jeg når mine mål.

De briller vi har på, når vi tolker verden og vores tilværelse, har stor betydning for hvad vi ser. Så hvorfor ikke arbejde på at tage de briller på der gør os glade?

Der er mange vinkler på alt, og ligesom mit fokus kan være på de ting jeg mister ved at arbejde mig hen imod mit mål, på risikoen for at mislykkes, eller på de ubehagelige ting i min hverdag og i verden, så kan jeg altså også bevidst ændre det til at være på de positive sider af livet og alle mulighederne.

Jeg overnattede engang på et hotel og vågnede tidligt om morgenen, fordi solen skinnede ind (havde glemt at trække gardinerne for). Jeg havde ondt i ryggen af at ligge i en fremmed seng, der var en time til morgenmaden blev serveret og jeg var allerede sulten, børnene på værelset ved siden af larmede ude på gangen og jeg var slet ikke udsovet.

Jeg kunne have valgt at fokusere på alt det negative (hvilket faktisk var min umiddelbare reaktion) – og have fået en dårlig start på dagen. Men, i stedet valgte jeg bevidst at ændre mine tanker og fokusere på det positive: Solen skinnede, børnene larmede godt nok, men de lød virkeligt glade og det kunne jeg associere til en ferie jeg havde med min søn da han var lille. Jeg var vågnet tidligt nok til at jeg kunne nå at ligge og gasse under dynen – og få rettet den stive ryg ud osv.

Dvs. at jeg tog styringen på mine tanker, og dermed på mit humør, og jeg fik en dejlig morgen 😊

Ved at fokusere på de positive sider af tilværelsen, på det jeg kan opnå, og muligheden for succes så er jeg allerede et godt stykke på vej.

Samtidig kan jeg også begynde at omskrive de værdier jeg tillægger ting. Hvis jeg f.eks. vil tabe mig så kan jeg, i stedet for at tænke at jeg forkæler mig selv med kage (altså tænke at det er noget jeg gør FOR mig selv) begynde at tænke at det er noget jeg gør IMOD mig selv. Dvs. at jeg ikke længere tænker at jeg forkæler mig selv, men derimod at jeg udsætter min krop for noget den ikke har godt af og at jeg fjerner mig fra mit mål og dermed bliver det en positiv oplevelse at lade være.

Det er ikke altid at man kan lave disse omskrivninger på egen hånd, i sådanne tilfælde kan det være en god ide at tage et forløb hos en professionel – feks mig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close