Hypnoterapi

Når vi taler om hypnose taler vi om den tilstand vi kommer i, dvs. trancen/den dybe mentale afslapning som er en tilstand vi kender fra når vi f.eks. falder i staver i løbet af dagen, når vi mediterer eller lige inden vi falder i søvn.

Den tilstand er afslappende og afstressende, og støtter det parasympatiske nervesystem. Derfor kan den -uden yderligere indsats – hjælpe hvis man er stresset eller trænger til lidt egenomsorg.

Når vi taler om hypnoterapi eller hypnosebehandling taler vi om den behandling der udføres når klienten befinder sig i trancen – er i hypnose.

Når vi befinder os i trance, er det hjernens theta bølger der dominerer, og i den tilstand er vi mere modtagelige for forslag og billeder der danner nye spor i hjernen. Vores nej-hat er ligesom lagt lidt på hylden. Disse nye spor i hjernen kan støtte den ønskede ændring og udvikling, samt virke helende og skabe ny motivation.

Det kan være nye spor der øger motivationen til ‘adfærdsændringer’: at komme af med mindre fobier, øge lysten til træning eller vægttab osv. Det der ofte i folkemunde forbindes med ’hypnose’.

Men hypnoterapi kan også være en del af et længere terapeutisk forløb, hvor hypnose indgår som en del af behandlingen, f.eks. i behandlingen af angst, alvorlig stress, traumer og selvværdsproblematikker. I trance er vores indre forsvar mindre aktivt og dermed kan det være nemmere at tage fat de lidt tungere problematikker og erindringer, hvilket gør hypnoterapi til en effektiv metode i terapien.

Når jeg bruger hypnose i terapien, kan det både være som en hel session der foregår med klienten i trance (det vil være aftalt på forhånd), eller det kan være som en kort hypnose på måske 5-10 min, hvor man arbejder med en mindre detalje i en konkret problematik.

 

Og så må jeg desværre skuffe dig med at hypnoterapi ikke bare er et vidundermiddel, hvor man kommer, smider sig på briksen, og hypnoterapeuten så på magisk vis fixer alt for en. Heller ikke selvom det ofte markedsføres som værende dette.

Hypnoterapi er en hjælp, en støtte til det du vil opnå. Men du skal stadig selv være motiveret og arbejde for at nå dit mål. Hypnoterapien fjerner bare nogle af forhindringerne, hvilket gør det nemmere for dig at nå frem.

Vil du gerne prøve hypnose men er du lidt utryg for hvad du vil blive ’udsat’ for, vil jeg anbefale dig at vælge en hypnoterapeut med en psykologfaglig baggrund. De etiske regler for psykologer gælder nemlig også når psykologer udøver hypnose, og så er du også sikker på at vedkommende har faglig viden og erfaring til at give dig den bedst mulige behandling.

 

Vil du læse mere kan du læse mine blogindlæg – Jeg elsker hypnose  og Hvad er hypnose

 

Prøvelyt til en hypnose (optaget på min telefon så kvaliteten er derefter)

Kærlighed til selvet

Induktion til god søvn

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close