BOG

En ny vej i livet

Fra overtænkning til visdom

DEN ENGELSKE VERSION ER PÅ VEJ

Livet kan virke svært, men det behøver det slet ikke.

Hvis du gerne vil opdage din egen indre sundhed og samtidig bevæbnes med indsigt i menneskets psykiske design, så er “En ny vej i livet – fra overtænkning til visdom” bogen for dig.

Bogen en ny vej i livet


Bogen er en introduktion til de grundlæggende principper, der ligger bag enhver menneskelig oplevelse – De 3 Principper.

Den er en renskrevet, opstrammet udgave af udvalgte afsnit af podcasten, “Sara og De 3P’er”, krydret med senere indsigter og refleksioner.

Jeg (som både er bogens forfatter, psykolog, mor og alt muligt andet) tager dig med på en ærlig og befriende useriøs rejse igennem de psykiske processer, der danner grundlaget for den virkelighed, vi alle sammen lever i.

Jeg bruger mig selv og mine egne oplevelser som udgangspunkt til at illustrere, hvordan vi alle nogle gange farer vild i tilværelsen. Derfra peger jeg på, hvordan vi kan finde en ny og nemmere vej gennem livet. En vej, hvor vi lytter til den indre visdom, vi heldigvis alle sammen har.

Forord ved Mette Louise Holland

Da jeg startede på psykologistudiet for snart mange år siden, lærte jeg hurtigt præmissen for faglitteratur at kende: Bøgerne var ikke skrevet for at underholde mig. Og måske i virkeligheden heller ikke med den førsteprioritet at jeg nemt skulle kunne forstå, hvad der stod i dem. Det virkede snarere som om bøgerne var skrevet ud fra præmissen, at de skulle have det højest mulige lix-tal, og flest mulige indviklede og indforståede fagord (som selvfølgelig hedder fagtermer på universitetssprog). Jeg lærte mange ting på universitetet, men jeg lærte aldrig helt at forstå, hvorfor bøgerne skulle være så svært tilgængelige og helt ærligt, i de fleste tilfælde ret kedelige.

Derfor er det med stor glæde, at jeg har fået lov at skrive forordet til denne nye bog om psykologi. Psykolog Sara Spangsberg skriver gudskelov på en helt, helt anden måde end forfatterne til universiteternes pensum. Sara udfylder med denne bog en hidtil sørgeligt tom og forsmået niche: sjove og lettilgængelige psykologibøger.

Tak, Sara, for nye og sjovere fagord som f.eks.: Træls, nederen og elendigt. Tak for metaforer som indre dramadronninger, intellekter med storhedsvanvid, konsulenter fra helvede, paranoide sociale sikkerhedsvagter, psykologiske støttehjul, oversavede damer og tankehøjttalere. Tak. Bare tak. Jeg ville ønske, du havde skrevet alle bøgerne på universitetet, så tror jeg, at jeg havde haft det noget sjovere, mens jeg studerede.

Men tag endelig ikke fejl: Det er ikke fordi, der ikke er vægt bag Saras ord. Jeg vil vove at påstå, at der ikke er én psykologibog på universitetets pensumliste, der kan hamle op med Saras. Ja, jeg vil faktisk tillade mig at hævde, at du som læser vil lære mere om din egen psykologi ved at læse denne bog, end ved at læse alle bøgerne på psykologistudiet tilsammen. Og det du lærer, mens du læser, vil forandre dit liv. Intet mindre. Er det så, fordi Sara er genial? Ja, det kan vi jo altid diskutere (jeg ved, Sara vil benægte hårdnakket). Og jeg ved også, at Sara vil give mig ret i, at det, du vil få ud af at læse denne bog, egentlig ikke har noget med Sara at gøre. Det har til gengæld alt at gøre med den forståelse, Sara deler i denne bog. For mens hun underholder dig med sit hjemmelavede, skønne og skøre fagsprog og alle anekdoterne fra sit liv, guider hun dig samtidig ind i verdens mest vidunderlige og hjælpsomme forståelse af menneskets sind. Den eneste forståelse man behøver at kende, hvis man gerne vil trives og nyde livet, mens vi er her.

Rigtig god læselyst!

Kærligst
Mette Louise Holland
Autoriseret psykolog og forfatter til Dit selvhelbredende Sind